Sefa Hyundai acuzata ca isi punea subordonatele sa danseze cu barbatii din conducere

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 04-04-2018

Miscarea #MeToo continua la nivel global si scoate la iveala situatii de exploatare a femeilor si in industria auto. O femeie din conducerea Hyundai  a fost nevoita sa demisioneze dupa ce a fost acuzata ca si-a presat subordonatele sa-si intretina sefii servindu-i cu bauturi alcoolice si sa danseze cu acestia.

Acuzatiile sunt facute de o angajata Hyundai din Coreea de Sud, care a dezvaluit ca mai multe colege au fost indemnate sa vina la petercerile seniorilor companiei, sa consume alaturi de ei bauturi alcoolice si sa danseze cu ei ins esiunile de karaoke.

Hyundai a remis presei locale un comunicat prin care spune ca astfel de practici nu reflecta viziunea si politicile companiei, mentionand ca vor lua masuri impotriva celor implicati.

Miscarea #MeToo a avut un impact major in societatea sud-coreeana, unde mai multe figuri proeminente au fost acuzate de hartuire sexuala, insa majoritatea femeilor care au acuzat nu au dorit sa-si expuna indentitatea. Aceeasi situatie exista si in cazul angajatei care a divulgat practicile desfasurate in cadrul companiei Hyundai. Dintre cei 298 de manageri de la Hyundai, doar 3 sunt femei.

Share