Seful Toyota anunta ca marca japoneza se afla in mijlocul unei crize

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 18-05-2017

Akio Toyoda (foto), CEO-ul Toyota si nepotul fondatorului companiei, a anuntat ca producatorul nipon se afla in plina criza. Publicarea cifrelor financiare aferente anului fiscal confirma ceea ce Akio Toyoda spune.

Pentru anul fiscal 2016, incheiat la 31 martie 2017, Toyota raporteaza o scadere cu 21% a venitului net si estimeaza o noua scadere pentru anul fiscal 2017. Aceste elemente l-au facut pe actualul presedinte al companiei sa-si exprime ingrijorarea, in conditiile in care Toyota se afla la un schimb de generatii.

Mai precis, asaltul tehnologiilor autonome si electrice de pe piata auto determina Toyota sa faca investitii masive in departamentul de cercetare si dezvoltare, care primeste pentru al patrulea an la rand un buget de 9 miliarde de dolari.

Industria auto se afla intr-o schimbare de paradigma. Vreau sa continuam sa plantam semintele care vor da roade in 10-20 de ani”, a declarat Toyoda.

Una dintre principalale schimbari pe care Toyota le va implementa este trecerea catre o gama de vehicule electrice. Compania nipona a fost pionierul dezvoltarii automobilului hibrid, insa a mizat pentru viitor pe masina bazata pe pile de hidrogen si nu pe motorizarea electrica. Acum, Akio Toyoda indica un nou orizont de asteptari si cere ca fiecare model din portofoliu sa poata fi electrificat si sa furnizeze acelasi nivel de satisfactie.

Share