Simone Tempestini concureaza pentru Romania in Raliul Suediei

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 08-02-2017

Simo_Raliul_Suediei_2017_1 (11)

Simone Tempestini, reprezentantul Romaniei in Campionatul Mondial de Raliuri, va lua startul in cel mai important test de dinaintea inceperii programului WRC 2, in care va fi angrenat in acest sezon.

Raliul Suediei este unul dintre cele mai apreciate din calendarul Campionatului Mondial. Asta pentru ca principala particularitate este ca se desfasoara in totalitate pe zapada, fiind singura intrecere de acest gen. Si pentru Simone Tempestini, juniorul echipei Napoca Rally Academy, intrecerea nordica are un farmec aparte. Pe langa faptul ca apreciaza configuratia probelor speciale, pilotul roman are si o slabiciune pentru tehnica de pilotaj pe gheata si zapada.

Este pentru a treia oara cand Simone va lua startul in Suedia, deci se poate spune ca este familiarizat cu mare parte din secretele acestui raliu. In campania pe care juniorul din Cluj o va efectua in sezonul 2017, Raliul Suediei are rol de test de acomodare cu automobilul Citroen DS3 R5, pentru etapele ce vor puncta in clasamentul categoriei WRC 2.

Simo_Raliul_Suediei_2017_1 (22)

Cu doar cateva zile inainte de startul oficial, Tempestini si navigatorul sau, Giovanni Bernacchini, au efectuat o serie de teste cu DS3 R5 chiar in Suedia, toata lumea fiind incantata de cum au decurs acestea. Raliul va incepe joi, 9 februarie, odata cu sesiunea de shakedown de la Skalla, in aceeasi zi urmand a se alerga si prima proba speciala, Karlstadt 1. Pagina de Facebook Napoca Rally Academy va oferi informatii calde din Suedia pe tot parcursul week-end-ului, in timp ce materiale video live vor putea fi urmarite pe Red Bull TV.

Nu pot spune ca sunt multumit de cum a debutat sezonul 2017 pentru mine; din contra. Strategia noastra era sa avem doua raliuri in care sa mergem cu cap si sa acumulam experienta cu noua masina, Citroen DS3 R5. Din pacate am fost tradati chiar de ea la Monte Carlo, asa ca in Suedia trebuie sa recuperam si ce am pierdut acolo. Sunt pentru a treia oara aici si este un raliu pe care il apreciez foarte mult. Cele doua zile de teste m-au ajutat sa imi reintru in mana pe zapada, cu anvelopele cu tinte mari, de 7 mm. Ca sa fac o paralela, comportamentul masinii in aceste conditii este apropiat de cel de pe macadam, cu mici diferente, doar. Cu siguranta vom face tot posibilul sa avem un raliu bun, mai cu seama ca urmeaza etapele care vor conta in clasamentul WRC 2, tinta noastra pentru actuala stagiune“, a declarat pilotul Simone Tempestini, din Suedia.

Raliul Suediei conteaza ca a doua etapa in WRC (Campionatul Mondial de Raliuri), se va desfasura in perioada 9 – 12 februarie si va avea un total de 337,42 km cronometrati, impartiti in 18 probe speciale.

Simo_Raliul_Suediei_2017_1 (33)

Share