Skoda a prezentat la Shanghai conceptul revolutionar Vision E

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 18-04-2017

Intentiile marcii Skoda de a urca calitativ pe piata auto sunt clare odata cu prezentarea noului concept Vision E, dezvaluit la Salonul Auto de la Shanghai. Luand forma unui crossover coupe, noul concept al producatorului din Mladá Boleslav intruchipeaza planurile Skoda pentru un viitor model electric.

Dincolo de segmentul crossoverelor coupe, Vision E este si cea mai puternica masina ceheasca cu cei 300 cai putere dezvoltati suta la suta electric. Mai mult, bateria de litiu-ion permite o autonomie de 500 km iar viteza maxima se opreste la 180 km/h.

Asa cum ne-a obisnuit Skoda, interiorul conceptului este spatios, gratie ampatamentului lung, de 2.850 mm. Pentru a oferi un nivel de confort decent si in zona capului pasagerilor din spate, in conditiile limitarilor impuse de acoperisul coborat, Skoda a gasit solutia de a scoate din peisaj stalpii B. Astfel, s-a obtinut si nu acces mult mai eficient in autovehicul.

Prevazut cu un sistem autonom de nivel 3, Skoda Vision E poate sa mearga singura pe autostrada si sa se ocupe de situatiile din traficul „bara la bara”.

Vision E isi face debutul la Shanghai insa ramane un concept, care in acest moment nu face decat sa arate ca Skoda are planuri privind masinile electrice si condusul autonom. Pana la implementarea lor va mai dura, insa un crossover coupe inspirat din acest concept are mari sanse sa devina realitate mult mai curand.  

Share