Supercarurile cu peste 1 000 cai putere de la Geneva Motor Show

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 10-03-2017

Salonul Auto de la Geneva de anul acesta a fost intr-o buna masura despre supercaruri. Marca suedeza de nisa Koenigsegg a impresionant audienta cu micul ei stand si cei peste 4 000 de cai putere expusi acolo, Bugatti a adus herghelia de 1 500 cai putere disponibili pe Chiron iar lista poate continua. Au fost nu mai putin de 6 modele expuse la Geneva care au depasit fiecare bariera celor 1 000 CP, un deziderat care devine din ce in ce mai mult obisnuinta pe piata auto. Sa le vedem pe fiecare in parte:

Artega Scalo Superelletra

Mai putin cunoscut publicului larg, Artega este un mic producator german al carui obiectiv este sa readuca automobilului caracterul original de GT. Scalo Superelletra nu face neaparat acest lucru, dar impresioneaza prin cei 1 020 cai putere ai trenului de rulare electric. Cu un design specific masinilor Artega, noul model este disponibil la comanda pentru o suma care ajunge udneva la 1,5 milioane euro.

Koenigsegg Regera

Desi este o marca mica dintr-un mic orasel al Suediei, Koenigsegg a rupt toate barierele in ultimii ani si s-a remarcat prin supercarurile sale care ataca frontal suprematia Bugatti. Regera este unul dintre ele si aduce nu mai putin de 1 500 cai putere dintr-un motor V8 de 5.0 litri. Practic, scandinavii sunt primii din lume care reusesc sa scoata dintr-un V8 atatea cai putere, dar asta vine cu un pret, de 1,9 milioane dolari.

Koenigsegg Agera RS

Pe langa Regera, standul incarcat al suedezilor a mai expus si Agera RS Gryphon, o bijuterie de 1 360 cai putere pusa in valoarea de accentele din aur de 24 carate, vizibile chiar la nivelul caroseriei. Cum aurul ridica pretul fibrei de carbon de pe oricare supercar, Koenigsegg a lasat lucrurile in suspans pentru cei interesati sa scoata cateva milioane bune din buzunare.

Techrules Ren

Jocul cu caii putere nu ocoleste, mai nou, nici indepartata China. Cu un nume cat se poate de global, startup-ul chinezesc s-a prezentat intr-un mic stand cu un hypercar hibrid a carui turbina este responsabila pentru maximum de 1 287 cai putere. Desi e mai mult un vehicul in standiul de prototip, zece exemplare vor urma sa apara in 2018 pentru a pune la firul asfaltului complicata tehnologie din spatele trenului de rulare. Doar timpul ne va spune daca va confirma sau nu.

Vanda Electric Dendrobium

Liga anonimilor de la Geneva s-a ingrosat cu prezenta unui alt supercar electric aflat in stadiul experiemental. Cu 1000 de cai putere in cap, Dendrobium poate accelera de la 0 la 100 km/h in 2,7 secunde si este asteptat productiei de serie. E adevarat ca va fi una limitata la cateva exemplare.

Zenvo TS1 GT

Zenvo a reusit sa construiasca 11 masini in ultimii 10 ani. Cu toate acestea, danezii nu s-au lasat nici la aceasta editie a Salonului Auto de la Geneva si au expus un supercar de 1 163 cai putere care poarta numele TS1 si marcheaza un deceniu de la nasterea companiei.

 

Share