Tesla confirma un nou model – Minibus

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 02-08-2016

tesla-minibus

Model S, Model 3 si Model X nu reprezinta implinirea gamei Tesla Motors dupa startul dat de Tesla Roadster. Lucrurile nu se opresc aici.

Tanara marca auto axata pe masini suta la suta electrice va intra in faza a doua de dezvoltare, asa cum promite chiar fondatorul ei, Elon Musk. Faza a doua inseamna pentru Musk si Tesla aparitia masinilor electrice destinate transportului in mediul urban unui numar mai mare de pasageri. Mai precis, Tesla nu va construi un bus pentru transporturile publice din intreaga lume, ci un Minibus dupa exemplului celebrului VW.

Elon Musk nu s-a ferit sa confirme de pe acum proiectul pentru noul minibus si sa anunte ca acesta va utiliza platforma lui Model X. Tesla Minibus va avea bateriile montate in podea si va beneficia de propulsia unui motor electric de dimensiuni mai mici.

Configuratia tehnica a masinii va crea mai mult spatiu interior decat vehiculele de acest gen cu motor termic. In acest moment, nu este deloc clar cand anume vom vedea pe strazi un minibus Tesla, insa se estimeaza ca acest lucru nu se va intampla pana in 2020.

Elon Musk n-a pronuntat cati pasageri ar putea incapea intr-un astfel de model, dar a tinut sa precizeze ca potentialul este surprinzator de mare.

Share