Toyota a lansat o noua generatie Hilux

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 21-05-2015

Cea de-a opta generatie a popularei utilitare construite de Toyota a fost prezentata oficial, dezvaluind un design modern si ingrijit care ne confirma ca doar functionalitatea nu mai este suficienta nici macar in acest segment.

Luminile de zi LED si noul design al grilei radiatorului dau un aer premium acestei utilitare care pana acum si-a construit reputatia pe fiabilitate si performante. Noul Hilux este oferit ina aceleasi trei versiuni de caroserie ca si pana acum, Single Cab, Extra Cab si Double Cab, 

Urmand trendul general, Toyota a dotat habitaclul ca si cum ar fi al unei berline, asadar aici putem gasi un volan multifunctional, sistem multimedia cu ecran color tactil, dar si insertii cu aspect de aluminiu. Versiunea de intrare in gama a este, evident, spartana, dar pe masura ce avansam confortul oferit persoanelor aflate la bord creste considerabil, o data cu nivelul dotarilor.

A opta generatie Hilux introduce un nou motor turbo-diesel de 2,8 litri ce produce 174 CP si 450 Nm, insa mai mult ca sigur majoritatea exemplarelor vor fi echipate cu vechiul propulsor de 2,4 litri si 160 CP. Pe anumite piete, oferta va cuprinde si un propulsor pe benzina.

Puterea este transmisa catre cele patru roti prin intermediul ueni cutii de viteze manuale cu sase trepte, ce poate fi inlocuita contra cost cu una automata cu acelasi numar de raporturi. Clientii noului model vor avea de ales dinre cele trei tipuri de suspensii disponibile. Prima, cea standard, este destinata tuturor tipurilor de drumuri, pentru cei care vor folosi regulat masina in conditii dificile si cu o rulota atasata existand varianta „Heavy Duty”. Cea de-a treia variananta ofera un plus de confort celor care vor folosi masina mai mult pe asfalt si pentru vacante.

Noua generatie Hilux va fi disponibila in showroomuri pana la sfarsitul acestui an pe toate pietele unde brandul Toyota este prezent, mai putin in Statele Unite unde este oferit un model similar ca dimensiuni dar croit special pentru aceasta piata, Tacoma.

{gallery}Toyota Hilux{/gallery}

Share