Toyota a prezentat la New York conceptul FT-4X

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 13-04-2017

Toyota se aliniaza tendintei generale si lanseaza un crossover adresat acelor pasionati de aventura care isi petrec cea mai mare parte a timpului in oras.

FT-4X este doar un concept deocamdata, dar daca publicul de la Salonul Auto de la New Yor isi va arata interesul, Toyota va introduce in gama un nou model, concurent cu Jeep Renegade si Honda HR-V.

Designerii s-au concentrat mai mult pe polivalenta acestui model si mai putin pe capacitatile off-road, pe care constructorul le considera suficiente pentru iesirile ocazionale in natura. Folosirea accesoriilor de exterior specifice unei tabere va fi usurata de prizele montate la baza plafonului, iar alimentele vor fi pastrate in cele doua cutii din portbagaj, una racita si una incalzita.

Habitaclul isi intampina ocupantii cu numeroase spatii de depozitare si o consola centrala ce nu are un ecran pentru sistemul de navigatie, deoarece majoritatea soferilor prefera sa foloseasca telefonul mobil in acest sens. Toyota a tinut cont de acest lucru cand a dezvoltat conceptul FT-4X si a integrat in bord un suport pentru telefon ce poate fi conentat la instalatia audio a masinii.

Share