Toyota face inca un pas in directia automobilului autonom

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 06-10-2015

79108948394701897-w850

Un exemplar Lexus GS a fost echipat cu un sistem autonom experimental ce poate prelua complet controlul masinii cand se ruleaza pe autostrada.

Mai sunt foarte multe lucruri de pus la punct pana cand un vehicul autonom va circula pe drumurile publice, inclusiv partea legislativa, insa tehnologia testata acum de catre constructorul japonez ar putea ajunge pe un model de serie cel mai devreme in 2020.

Yestele au avut loc pe o autostrada din Japonia, masina avand de efectuat mai multe manevre cum ar fi intrarea si iesirea de pe autostara, precum si pastrarea benzii de mers sau depasirea.

Mai multi senzori exteriori se ocupa de reperarea masinilor din apropiere si de calcularea traiectoriilor posibile, informatiile fiind folosite de unitatea centrala pentru manevrarea comenzilor masinii.

Aceste sisteme semi-autonome vor face legatura dintre masinile din ziua de azi si automobilul autonom, dovedind in acelasi timp si fiabilitatea acestei tehnologii. Primul constructor care va scoate pe apita un astfel de sistem se pare ca va fi insa  Audi, doar ca in prima faza acesta va putea lua locul soferului doar pana la o viteza de 60 km/h.

Share