Toyota promite un consum mai mic cu 18% pentru noul Prius

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 14-10-2015

21381358271886194940-w850

Cea de-a patra generatie Prius a fost imbunatatita din toate punctele de vedere, constructorul japonez folosind toate mijloacele pe care la are la dispozitie pentru a creste eficienta sistemului hibrid.

Motorul termic de sub capota are tot 1,8 litri ca si pana acum, ins toyota ne spune ca eficienta termica a acestuia a fost imbunatatita cu 40%, apropiindu-se de cea a unui diesel. Acest lucru a fost posibil prin folosirea a doua sisteme de racire, in acest fel fiind scazuta cantitatea de lichid de racire din motor. Sistemele de admisie si evacuare au fost deasemenea reproiectate, motorul termic fiind capabil sa furnizeze 97 CP si 142 Nm.

Nu au scapat de modificari nici cutia de viteze sau motorul electric de 73 CP, pierderile de energie din interiorul transmisiei fiind reduse cu 20%.

Bateria ce alimenteaza motorul electric foloseste tot tehnologia Ni-Mh, insa este pozitionata acum sub bancheta spate si nu afecteaza in nici un fel volumul portbagajului, care a ajuns la valoarea de 502 l, gratie si mutarii bateriilor auxiliare din portbagaj in compartimentul motor. Cea mai noua generatie Prius va putea fi admirata in standul Toyota de la salonul auto de la Tokyo.

Share