Un motor V12 Mercedes facut din oase, lemn si alte 50 de materiale

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 30-08-2013

Oase de animal, marmura, granit, plastic, otel si inca vreo 50 de alte materiale i-au trebuit lui Eric van Hove sa construiasca o opera de arta care a luat conturul unui motor V12 Mercedes.

Cunoscutul sculptor belgian nascut in Algeria si crescut in Camerun, mutat recent in Maroc, a scos la iveala ultima sa realizare: un motor V12 construit dupa un patent Mercedes. Artistul a tinut sa utilizeze 53 de materiale existente in 35 de regiuni ale Marocului iar lucrul cel mai impresionant este ca multe dintre ele sunt de origine organica.

Realizarea asa numitului V12 Lariki a necesitat 9 luni si a implicat 465 de componente care au intregit corpul motorului, o replica exacta a propulsorului german cu 12 cilindri in V. Eric van Hove a utilizat mai multe feluri de lemn, oase de capra, pietre, nisip, marmura, argist, fier, oase de vaca, piele de animal, bumbac si multe alte materiale pentru constructia acestei opere de arta.

Artistul belgian a tinut sa nu rateze nicio componenta a motorului original de la Mercedes , motiv pentru care a cautat toate materialele alternative necesare la confectionarea unor piese. [widgetkit id=71]

Share