Un weekend pe autostrada

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 04-08-2014

Sentimentul ca autostrada A2 nu se mai termina este cel mai puternic atunci cand stai pe loc, fara voia ta. In acesta situatie au fost mii de romani care au avut “aroganta” idee de a folosi autostrada A2 in weekend-ul care tocmai s-a incheiat.

Romania sta prost la multe capitole, insa cel mai rasunator esec poate fi considerat faptul ca in 2014 tara noastra inca nu are o retea de autostrazi la nivel european. Pur si simplu, pe aici timpul pare sa treaca mai incet, sau chiar deloc, iar romanii se descurca asa cum pot.

Din acesta categorie fac parte si guvernantii, care lasa impresia ca au construit o autostrada doar ca sa incaseze mai multi bani pentru taxa de pod, cum este cazul pe A2. Cozile de mai multi kilometri formate in dreptul punctelor de taxare arata ca “cineva” (a se citi CNADNR) pur si simplu nu a luat in calcul numarul masinilor ce creste de la an la an. Asta ca sa nu mai spun ca trebuie sa stam la coada pentru a plati o taxa destinata unui pod care pare ca sta sa cada. La cate masini au trecut pe aici, tot nu s-au strans suficienti bani pentru unul nou?

Guvernul se desparte cu greu de aceasta taxa, care ba a fost suspendata, ba n-a mai fost, cu intervale orare care se schimbau in functie de trafic.

Primul ministru a anuntat ca taxa va fi eliminata in weekend pana la gasirea unei solutii ca ”timpul de asteptare sa fie rezonabil”, de parca suntem singura tara unde se platesc taxe pe autostrada si nu avem de unde copia un model functional. 

Share