Vanzarile la masinile diesel, in cadere libera in Europa

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 19-06-2017

Vanzarile la masinile diesel au inceput sa scada pe Batranul Continent, in conditiile in care apar tot mai multe anunturi ca masinile pe motorina vor fi interzise in unele mari orase sau chiar tari.

Totul a inceput cu scadalul diesel de la VW. Oamenii au inceput sa inteleaga de fapt cat polueaza masinile diesel, au constientizat pericolul invizibil din emisiile de nitrogen oxidat si au inceput sa cumpere mai putine masini diesel.

Tot mai multi au inceput sa evite masinile diesel insa in momentul in care tot mai multe tari si municipalitati au facut reclama posibilitatii ca in viitor motoarele diesel sa fie interzise. Germania, cea mai mare piata de diesel-uri din Europa, a inregistrat o cota de piata de 40% in martie anul acesta, in scadere de la 46% in martie 2016 si peste 48% in aceeasi luna din 2012.

Incepand de anul viitor, orasul Stuttgart ar putea sa interzica masinile diesel mai vechi de 3 ani sa inytre in unumite zile in urbe iar Munchen-ul ar urma sa aplice o prevedere asemanatoare. Mari metropole precum Madridul, Parisul, Atena sau Ciudat de Mexico au semnat un acord prin care vor sa interzica diesel-urile din 2025.

Pregatirea unei legislatii care va defavoriza masinile propulsate de motorina incepe sa aiba efecte majore asupra pietei si sa constientizeze populatia ca aceste automobile nu vor fi dorite pe viitor.

Share