Volkswagen a prezentat noul Polo, disponibil de la inceput in versiunea de top GTI

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 16-06-2017

Aproape la fel de mare ca Golf 4, noul VW Polo se inscrie in trendul evolutiei auto si creste dimensiunile masinii de pe segmentul mini. Cea de a sasea generatie a modelului Polo a fost prezentata inca de la inceput si sub versiunea GTI, cu 200 cai putere.

Cresterea in dimensiuni a generat o crestere a portbagajului cu 25% fata de generatia precedenta, noul Polo ajungand la acest capitol la 351 litri.

Noul Polo este disponibil cu cruise control, asistenta la franarea de urgenta, blocuri optice cu LED-uri si sistem de detectare a unghiului mort. Interiorul este marcat de prezenta un display de 8 inch, si, pentru prima data, de un buton start pentru motor sau cartela in loc de cheie.

Gama de motorizari incepe cu benzina de 1 litru cu 65 cai putere, continua cu TDI-urile de 1.6 litri disponibile cu 80 sau 95 cai putere si culmineaza cu noul motor TSI de 1.5 litri cu 150 cai putere.

Surpriza lansarii de astazi a consemnat-o prezentarea  versiunii GTI, cu motor 2.0 turbo si 200 cai putere. Daca designul exterior este usor de reconoscut, singura noutate fiind cresterea in dimensiuni, interiorul se distinge printr-un spatiu suplimentar, in conditiile in care noul VW Polo a primit doar in latime un plus de 7 cm, si exprima un design tineresc, gratie solutiei de integrare a display-ului central, desenului frumos al plansei de bord si consolei.

S-a pastrat nota simplista atat la interior cat si la exterior, dar unele detalii dau stralucire noului model, asa cum la exterior grila cromata si blocurile optice cu LED-uri o fac. Noul Polo are un pret de plecare de la 12 000 euro in Germania si va fi disponibil pe pietele europene din toamna acestui an.

Share