Volkswagen opreste dezvoltarea transmisiei DSG cu 10 trepte

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 21-09-2015

1398036593307472223-w850

Constructorul german anunta in urma cu doi ani demararea dezvoltarii unei transmisii automate cu zece trepte, insa viitorul acestui proiect este incert din cauza costurilor de dezvoltare foarte mari.

Conform unei surse din interiorul companiei citate de Motoring, dezvoltarea noii transmisii DSG cu zece trepte a fost deja oprita, motivele invocate fiind costurile foarte mari dar si complexitatea acestei solutii. Volkswagen considera ca in acest moment exista proiecte mai urgente si mai importante decat o transmisie automata cu zece trepte.

Decizia este surprinzatoare avand in vedere ca la inceputul acestui an Volkswagen ne prezenta cateva detalii ale noii transmisii ce urma sa fie disponibila atat pentru motoare montate transversal cat si pentru cele longitudinale, urmand sa fie folosita asadar si pe modelele cu tractiune spate. Cursa pentru realizarea transmisiei cu zece trepte pare sa puna probleme si celorlalti „competitori”, atat colaborarea dintre GM si Ford cat si Hyundai nevand nimic concret pe agenda pana in acest moment.

Asta inseamna ca Mercedes va ramane in continuare lider cu transmisia 9G-Tronic ce se afla de ceva vreme in oferta, insa doar pentru cateva modele.

Share