VW I.D. Crozz este conceptul din care se va naste un crossover electric

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 18-04-2017

Shanghai Auto Show a venit tocmai la timp pentru al treilea concept VW din gama electrica I.D. In cativa ani, noul concept VW I.D. Crozz va lua forma unui model electric crossover cu autonomie extinsa, construit pe platforma MEB.

Deocamdata, cu usile spate glisante, acoperisul de coupe si scaunele individuale, noul VW I.D. Crozz nu este deloc un crossover obisnuit, cu blocurile lui optice futuriste sau formele unduite ale caroseriei ori insertiile de LED-uri de pe acoperisul panoramic  actionabile prin gesture control pentru a ilumina habitaclul. Chiar daca I.D. Crozz este mai mic decat un Tiguan, conceptul ofera mai mult spatiu interior decat consacratul crossover, asta si datorita unui interior minimalist.

Conceptul nu dispune de niciun buton, toate functiile de control fiind integrate in display-ul cental de 10,2 inch sau pe touchpad-urile care deservesc fiecare portiera. Sub capota regasim doua motoare electrice care ofera in gremim combinat 302 cai putere, 101 cai pe puntea fata si 201 cai pe puntea spate, cu un raport de distributie a masei de 48:52 intre cele doua punti.

VW sustine ca masina poate accelera pana la 180 km/h si are o autonomie de 500 km. De asemenea, I.D. Crozz dispune de functii de condus autonom, un element care sugereaza intentiile diviziei electrice I.D. in aceasta zona a condusului fara interventia umana.

Share