VW se alatura marcilor Volvo si Mercedes in proiectul Vision Zero

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 30-08-2013

Acum un deceniu se punea mare pret pe siguranta automobilelor in procesul de vanzare, imediat dupa ce suedezii si francezii au avut primele masini cu 5 stele la testul Euro NCAP.

La scurt timp dupa aceasta performanta, tot mai multe modele au obinut punctajul maxim la testele de siguranta, pe forndul unor evolutii tehnologice atat in materie de siguranta activa cat si la capitolul siguranta pasiva.  Unul dintre cele mai ambitioase proiecte din domeniul sigurantei rutiere este Vision Zero. Initiativa a inceput inca din 1997 in Suedia si are drept scop realizarea unui sistem in care masinile sa comunice intre ele cu scopul de a evita orice incident rutier.

Proiectul este fezabil, intr-o prima faza, doar pentru drumurile de tip autostrada si are ca parteneri implicati Volvo si Mercedes-Benz. Acum, in acest proiect intra si cel mai mare producator auto al Europei: Volkswagen.  O serie de tehnologii menite sa ofere o asistenta suplimentara soferului sunt deja implementate pe modelele marcii din Wolfsburg.

Aderarea VW la Vision Zero este cu atat mai importanta cu cat rolul de prim constructor al Batranului Continent va influenta si alti producatori sa se implice. In acest moment, VW dispune de o lista serioasa de functii menite sa ofere o siguranta suplimentara: Park Assist 3, Remote control parking, Trailer Assist, Area View, Emergency Assist, Blind Spot Monitor, CAR2X safety, City Emergency Braking si  PreCrash .

Share