WRC: Ogier castiga titlul mondial la ultimul raliu pentru Loeb

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 04-10-2013

Raliul Frantei, a 11-a etapa din calendarul competitional al Campionatului Mondial de Raliuri, se anunta inca de la inceput mai interesanta ca niciodata.

Sebastien Loeb, campionul mondial din ultimii 9 ani si detinatorul celor mai multe victorii in WRC, isi anuntase retragerea dupa aceasta etapa iar Sebastien Ogier avea nevoie de un loc 3 pe Power Stage-ul de joi seara pentru a deveni pentru prima data campion mondial. Ogier, fost coleg al lui Loeb la Citroen, a reusit sa obtina punctul dorit in Power Stage si sa-si adjudece primul titlu mondial din cariera, aducand astfel si primul trofeu major in WRC pentru cei de la Volkswagen. 

In aceste conditii, titlul de cel mai bun pilot de raliuri din lume ramane in Franta iar rivalul cel mai important al lui Loeb din ultimii doi ani este cel care si l-a castigat. Imediat dupa aceasta performanta, Ogier a celebrat evenimentul impreuna cu echipa sa si a declarat ca spera ca retragerea lui Loeb sa nu umbreasca momentul incoronarii sale.

Pilotul VW este urmat in clasamentul general de belgianul Thierry Neuville si finlandezul Latvala. Desi a concurat putin in acest an, Sebastien Loeb a ramas la inaltime si a reusit sa castige doua etape: Raliul Monte Carlos si Raliul Argentinei.Francezul a ajuns astfel la 78 de raliuri castigate, o performanta incredibila avand in vedere ca  al doilea clasat in topul raliurilor castigate – finlandenzul Marcus Gronholm  – are 30 de victorii.

Share