Special

Cea mai frumoasa masina de la Pebble Beach Concours d’Elegance

De 17 august 2015No Comments

01-1924-isotta-fraschini-tipo-8a-1

In fiecare an, la Pebble Beach Concours d’Elegance , are loc o parada deosebita cu poate cele mai frumoase si mai bine intretinute masini de colectie existente pe Planeta.

Anul acesta a venit randul unui automobil clasic pe cat de exclusivist, pe atat de necunoscut sa fie distins cu titlul onorific de cea mai frumoasa masina a evenimentului. Numele automobilului nascut in 1924 este Isotta Fraschini Tipo 8A si apartine colectionarului Jim Patterson , cunoscut in domeniu pentru impresionanta colectie Patterson din Louisville, SUA.

Masina este un cabriolet sport refacut  intre cele doua razboaie mondiale de  Carrosserie Worblaufen si prezentat ca atare, cu ampatament marit si acoperis retractabil, in 1932 la Salonul Auto de la Geneva. Un an mai tarziu, automobilul castiga Grand-Prix d’Honneur la Cannes. Desi detaliile despre masina sunt aproape inexistente, este cert ca ea reprezinta o piesa de muzeu pentru istoria automobilelor.

Ca fapt divers, Isotta Fraschini Tipo 8A a cunoscut doar 4 proprietari in toata istoria sa, traind astfel o viata linistita in Elvetia si Franta inainte sa ia calea Oceanului si sa ajunga in Statele Unite. Astazi, modelul Isotta Fraschini Tipo 8A primeste recunoasterea internationala pe care o merita.

Share

Leave a Reply

one + 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373