Stiri

Bugatti Chiron, inlocuitorul lui Veyron, debuteaza in 2016 la Geneva si va costa 2,2 mil. €

De 31 august 2015No Comments

Chiron

Presa din Marea Britanie anunta ca inlocuitorul lui Bugatti Veyron – supercarul Chiron – va debuta anul viitor la Salonul Auto de la Geneva si va costa nu mai putin de 2,2 milioane de euro.

Imprumutand numele unui concept Bugatti din 1999, Chiron a intarziat putin dupa iesirea din productie a celebrului Veyron pentru ca marca alsaciana si-a dorit sa scoata un nou model cu care sa nu poata concura niciun alt supercar de pe piata.

Potrivit publicatiei CAR, Chiron va fi cu un milion de euro mai scump decat Veyron dar va avea nu mai putin de 1.500 cai putere si un tren de rulare care va primi aportul unui sistem hibrid. Daca este sa continuam lista de speculatii inaintata in presa britanica, mai merita mentionat ca productia ar urma sa fie limitata la cateva sute de exemplare – eventual 500 – pe mai multi ani, in functie si de cererea care va exista pe piata.

Hypercarul Bugatti va fi cu siguranta propulsat de acelasi motor W16 de 8.0 litri cu patru turbine despre care se spune ca va primi o tehnologie e-turbo. Daca totul se aseaza si in realitate asa cum suna pe hartie, masiana va sprinta de la 0 la 100 km/h in 2 secunde si va atinge viteza maxima de 450 km/h.

Share

Leave a Reply

11 − 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373