Special

150 000 $ pentru o enciclopedie Ferrari

De 13 noiembrie 2017No Comments

Ferrari si-a dublat productia si implicit vanzarile in ultimul deceniu, motiv care a dus la cifre financiare record dar si la o scadere a exclusivitatii.

Un Ferrari nu mai este imposibil pentru o persoana dispusa sa plateasca banii pe masina si sa astepte cativa ani si a devenit o achizitie relativ faclila pentru piata de second-hand, pentru cei cu putere financiara. Desigur, inca mai exista modele care nu pot fi cumparate decat de anumiti clienti ai Scuderiei. Probabil, tot pentru astfel de clienti, publisher-ul britanic a lansat o enciclopedie a carui pret ajunge la 150 000 dolari.

Kraken Opus a lansat in 2011 The Official Ferrari Opus in mai multe variante, incepand de la cea clasica care costa 4 100 dolari pana la editia cu diamante care ajunge la pretul unei masini Ferrari. Aceata editie are o coperta din piele rosie, cu emblema Calutului Cabrat gravata cu diamante, o carcasa protectoare din fibra de carbon. Mai mult, a fost semnata manual de pilotii Ferrari din acele timpuri, Alonso si Massa.

Are pana si o pereche de manusi ca accesorii pentru a fi protejate paginile. Cumparata initial de un client special din Belgia, enciclopedia Ferrari va fi scoasa la licitatie de  RM Sotheby’s in New York.

Share

Leave a Reply

two + 20 =