Stiri

2.383 kilometri in 24 h cu o masina pe hidrogen

De 10 august 2015No Comments

record-hyundai-full-cells

Hyundai a stabilit un nou record la categoria vehicule echipate cu sistem de propulsie bazat pe pile de hidrogen dupa ce un ix35 Fuel Cell a acoperit intr-o singura zi nu mai putin de 2.383 kilometri.

In urma cu un an, acest model stabilea recordul pentru cea mai lunga calatorie cu un singur rezervor de hidrogen dupa ce reusea sa strabata o distanta de 700 km. Acum, timp de 24 de ore, ix35 Fuel Cell a reusit sa strabata distanta de peste 2000 de km cu doar cateva pauze pentru realimentare.

Viteza medie scoasa de cei doi soferi Hyundai a fost de aproximativ 100 km/h. Hyundai a utilizat o ruta de 300 km, pe care au completat-o de 8 ori, intre statia de hidrogen HafenCity, Hamburg si statia de incarcare hidrogen Shell din Sachsendamm, Berlin.

La volan s-au aflat alternativ  Arnt-Gøran Hartvig, om de stiinta in domeniul sportului, si  Marius Bornstein, fizician. Hyundai ix35 Fuel Cell are un motor electric de 136 cai putere si o baterie litiu-ion de 24 kWh. Vehiculul atinge viteza maxima de 160 km/h si are o autonomie de circa 600 km.

 

Share

Leave a Reply

sixteen + three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373