Special

200 de orase europene vor renunta la traficul auto pe 19 septembrie

De 22 iulie 2015No Comments

biciclete-trafic

In epoca noastra e greu sa ne imaginam o zi fara nicio masina in oras.  La nivelul Uniunii Europene exista din ce in ce mai multe ingrijorari privind suprapopularea oraselor cu masini si tot ceea ce rezulta din aceasta situatie.

Pe langa aglomeratie, poluarea prezinta un pericol chiar si mai mare pentru locuitorii urbelor. Tocmai de aceea, in cadrul unui proiect european, in aceasta toamna, nu mai putin de 200 de orase si orasele vor lua timp de o zi pauza de la traficul auto.

Cel mai important participant la acest proiect este orasul Stockholm, capitala Suediei. Astfel, drumurile din centrul capitalei suedeze, podurile si unele cartiere vor fi pe 19 septembrie lipsite de obisnuitele automobile.

Stockholmul ia parte la acest exercitiu de imagine chiar daca este unul dintre cele mai curate mari orase ale Europei, dar si mai bine educate cand vine vorba despre folosirea transportului in comun sau inlocuirea masinii cu bicicleta ori mersul pe jos.

Nu trebuie uitat faptul ca transportul public functioneaza in Stockholm 24 din 24. Oficialii suedezi explica aceasta decizie spunand ca vor sa arate cat de frumos poate fi orasul in lipsa masinilor. Lisabona, capitala Portugaliei, si Budapesta, capitala Ungariei, sunt celelalte capitale care vor interzice traficul auto  in zonele centrale pe 19 septembrie.

Share

Leave a Reply

thirteen − one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373