Special

50 de ani de Opel GT: tur aniversar pe legendara Route 66

De 28 august 2018No Comments
; ; ; ;

Peste 20 de fani Opel GT s-au intâlnit pentru a calatori impreuna prin sud-vestul Statelor Unite ale Americii, ca sa marcheze cea de-a 50-a aniversare a legendarului autovehicul sport. Peste 70% dintre cele 103 463 de autovehicule fabricate au fost inmatriculate mai intâi in SUA, unde GT are si in prezent o comunitate mare de fani.

Turul de opt zile a inceput in Las Vegas. Din capitala jocurilor de noroc, fanii s-au indreptat catre Barajul Hoover si apoi spre est de-a lungul faimoasei Route 66 catre Four Corners Monument – singurul loc din SUA unde se intâlnesc patru state – Arizona, Colorado, New Mexico si Utah. De aici, calatoria a continuat inspre diverse parcuri naturale, cum ar fi Mesa Verde si Zion. Dupa circa 2.000 km, drumetii s-au intors la Las Vegas.

Turul a fost o experienta extraordinara”, a declarat organizatorul Olaf Moldzen, presedintele Asociatiei cluburilor europene Opel GT, care include 28 de grupuri nationale, 1.450 de membri si 1.550 de autovehicule. „Si alti participanti la trafic au apreciat aerul irezistibil al modelului GT. O multime de soferi ne-au salutat de-a lungul traseului. GT stârneste intotdeauna reactii din partea privitorilor”.

In perioada 18 – 22 septembrie, asociatia a invitat cluburile GT europene in Germania pentru un Grand Tour. „Plecam din Rüsselsheim si vom vizita locuri strâns legate de marca Opel si istoria modelului GT”, a declarat Moldzen. Printre punctele de atractie ale turului, la care vor participa figuri importante, se numara Centrul de Testare Opel, pista de curse din Hockenheim, fabrica Opel din Kaiserslautern si drumul cu serpentine din muntii Taunus, unde au fost realizate primele reclame cu modelul Opel GT.

Tururile din Germania si SUA sunt doar doua dintre numeroasele evenimente ce marcheaza cea de-a 50-a aniversare a Opel GT. Acestea au inceput in luna mai cu evenimentul Bodensee-Klassik la Lacul Constance. La sfârsitul lunii iunie, circa 50 de soferi de GT si autovehiculele lor au fost vedetele expozitiei de autovehicule clasice Klassikertreffen din Rüsselsheim, unde modelul coupé sport a fost expus intr-o zona exclusivista lânga vilele Opel.

Share

Leave a Reply

3 × one =