7 marci auto isi unesc fortele pentru a lupta cu Google Android Auto si Apple CarPlay

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 05-01-2017

carplay

Ford, Toyota, Subaru, Mazda, Citroen, Peugeot si Suzuki vor forma consortiul SmartDeviceLink, un parteneriat de colaborare care va fi utilizat ca un open-source pentru softwarele folosite la conectivitatea dintre telefoanele inteligente si sistemele de infotainment ale masinilor.

Cei 7 constructori auto doresc astfel sa reziste in fata influentei tot mai mare in domeniu pe care o exercita gigantii Google si Apple prin Android Auto respectiv Apple CarPlay. SmartDeviceLink va utiliza soft-ul AppLink de la Ford ca baza open-source pentru dezvoltarea de aplicatii.

SmartDeviceLink isi propune sa ofere mai multe optiuni clientilor si invita dezvoltatorii de software si producatorii auto sa aduca imbunatatiri codului open-source in vederea unei experiente superioare oferite clientilor.

Pentru ca baza sistemului provine de la Ford, masinile marcii americane o vor implementa primele, insa si Toyota promite ca din 2018 va aduce aceste solutii noi pe modelele sale. In acest moment, parteneriatul se afla in faza incipienta si suna ca o alternativa care poate deveni periculoasa celor doua aplicatii care domina piata.

Share