Stiri

70% dintre modelele Ford vor avea sistem start-stop pana in 2017

De 16 decembrie 2013No Comments

Campania recenta a constructorului american de reducere a noxelor se bazeaza pe o tehnologie ieftina ce va permite echiparea a 70% dintre modelele marcii vandute pe continentul american cu sisteme start/stop.

Cel mai nou motor care a fost cuplat la un astfel de sistem este 1.0 EcoBoost, acesta reusind astfel sa obtina o reducere cu 3,5% a consumului mediu, valoarea ajungand pana la 10% in cazul unui trafic intens. Ford ne spune ca aceste valori vor creste pentru motoarele cu cilindree mai mare si ca economia de combustibil va fi o prioritate pe viitor.

Deasemenea, Ford vrea ca cel putin 80% dintre modelele sale sa fie echipate cu motoare EcoBoost, categorie in care intra noul Mustang, precum si Lincoln MKC. Pe langa folosirea motoarelor EcoBoost in combinatie cu sisteme start/stop, constructorul american vrea sa mai obtina o scadere a consumului cu 10% cu ajutorul pilotului automat “Dinamic”, intre 4% si 6% cu ajutorul transmisiilor cu sase trepte si 3% pana la 5% prin folosirea asistarii electrice a directiei.

La nivel global estimarile constructorului american indica un volul de aproximativ 500.000 de exemplare echipate cu sisteme start/stop, chiar daca acesta este oferit contra cost pentru anumite modele.

Share

Leave a Reply

one × one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373