StiriElectric

A inceput productia limuzinei electrice Mercedes-Benz EQS

De 16 mai 2021mai 26th, 2021No Comments
; ; ; ;

Echivalentul electric al lui S-Class, modelul EQS, a inceput sa fie produs la Sindelfingen, Germania, in fabrica Factory 56. Alaturi de acesta, pe linia de productie mai sunt asamblate limuzina S-Class, in cele doua versiuni de ampatament, si Mercedes-Maybach S-Class. Factory 56 este caracterizata de numearose solutii care ajuta la protejarea mediului si eficientizarea folosirii resurselor.

Spre exemplu, sistemul fotovoltaic de pe acoperisul halei asigura aproximativ 30% din nevoia de energie. Datorita flexibilitatii, pe aceesai linie de productie este posibila asamblarea tuturor modelelor, chiar daca este vorba despre arhitecturi diferite. Pentru modelul EQS, momentul “mariajului” (unde caroseria este conectata cu sistemul motopropulsor) consta in mai multe statii modulare.

EQS este prima limuzina luxury complet electrica din portofoliul Mercedes-EQ. De asemenea, EQS este primul model cu o arhitectura modulara pentru limuzine electrice. Cu o autonomie de pana la 770km (WLTP) si o putere de aproximativ 385 kW, sistemul de propulsie EQS respecta toate cerintele unei limuzine din segmentul S-Class. Primele modele lansate sunt EQS 450+ cu 245 kW (consum electric combinat conform WLTP: 20,4-15,7 kWh/100 km)  si EQS 580 4MATIC cu 385 kW (consum electric combinat conform WLTP 21,8-17,4 kWh/100 km).

Share