Stiri

A treia comanda de Mercedes-Benz Citaro electric inainte de premiara mondiala

De 22 iunie 2018No Comments

Dupa  o prima comanda record de 950 de autobuze, urmata  de o noua  comanda de 15 autobuze Mercedes-Benz Citaro, 100% electrice, Mercedes-Benz asigura sustenabilitatea transportului in comun in capital Germaniei, Berlin. Berliner Verkehrsbetriebe (BVG), cel mai mare operator de autobuze din Germania, a ales varianta Citaro electric si cea cu motorul cu combustie, cu emisii scazute, a celui mai vândut autobuz la nivel global.

Este deja a treia comanda înregistrata pentru modelul Citaro 100% electric înainte de premiera mondiala de la Salonul International de Autovehicule Comerciale (IAA).

Cele 15 autobuze vor fi livrate începând cu primul trimestru al anului 2019. Comanda de la Berlin este deja a treia comanda pentru noul model de autobuz 100% electric, care va fi prezentat în avanpremiera Salonului International de Autovehicule Comerciale (IAA), în luna iulie.

Componentele high-tech reduc consumul de energie si maximizeaza autonomia de deplasare

Autobuzele Citaro ce vor circula pe strazile Berlinului au zece module de baterii, ce vor fi încarcate la prizele din depou. Autobuzele vor fi propulsate de motoare electrice amplasate lânga butucul rotilor. Un sistem avansat de management termic, ce include componente de ultima generatie, precum pompa de caldura, reduce consumul de energie.

Spatiul destinat calatorilor din interiorul modelulului Citaro 100% electric este identic celui din autobuzele conventionale. Autobuzele electrice Mercedes-Benz alese de BVG beneficiaza de o serie impresionanta de dotari. Pentru calatorii care prezinta  mobilitate scazuta , aflati cu spatele la directia de mers, exista monitoare special amplasate în aria lor de vizibilitate ce ofera informatii despre calatorie. Persoanele cu deficiente de vedere vor avea la dispozitie mânere tactile, cu o suprafata striata..

Noul Mercedes-Benz Citaro 100% electric a fost riguros testat si va intra în productia de serie înainte de sfârsitul acestui an.

Share

Leave a Reply

12 + seven =