Stiri

A treia generatie Toyota Tundra a fost prezentata in SUA

De 21 septembrie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Model emblematic pentru piata de peste Ocean, Toyota Tundra marcheaza o evolutie spactaculoasa comparativ cu modelul predecesor. Noua caroserie vine cu o personalizare frontala in linie cu gusturile clientilor americani, dar si cu noua abordare stilistica a producatorului japonez: calandru supradimensionat si faruri LED aplatizate. Noua Tundra emana robustete si putere, cu pasajele aripilor decupate generos rectangular, capota lunga si montanti negri, pentru senzatia unui plafon ce leviteaza si o bena imensa.

A treia generatie Tundra propune noul sistem de infotainment Audio Multimedia, cu display de 8 sau de 14 inci, in vreme ce instrumentarul de bord poate fi analogic sau complet digital, cu ecran de 12,3 inci. Interiorul urmeaza tendinta actuala a pick-up-urilor, de a oferi acelasi nivel de echipare si opulenta precum un SUV sau, in cazul pietei americane off-road full size. Latimea mare a masinii se reflecta si asupra spatiului din cabina, unde au loc scaune cu un sezut foarte lat si o consola centrala imensa.

Este oferit motorul cu benzina, V6 de 3.5 litri, in versiune 100% termica, dezvoltand 389 CP si 650 Nm, respectiv hibrid, de 437 CP si 790 Nm. Transmisia automata cu zece trepte este noua, in vreme ce capacitatea maxima de tractare a masinii ajunge la 5.450 kg. Sasiul a primit noi componente de aluminiu, iar suspensia a schimbat macazul la 180 de grade, adoptand schema multibrat la puntea spate. Mai mult, cei care doresc un plus de confort isi pot comanda versiunea cu suspensie adaptiva, iar echiparile TRD si TRD Pro au amortizoare Bilstein, respectiv Fox, setate pentru uzul off-road.

Share