HighlightStiri

Afacerea maimutelor. CEO VW: Sunt lucruri care pur si simplu nu se fac!

De 30 ianuarie 2018No Comments

Intrat intr-un con de umbra, scandalul Dieselgate revine in actualitate cu o noua lovitura pentru imaginea primului producator auto al lumii, Volkswagen. De data aceasta, scandalul dieselgate a luat o turnura mai mult decat bizara, conform dezvaluirilor facute de New York Times.

Mai precis, intr-un laborator din Albuquerque, New Mexico, controlat de Lovelace Respiratory Research Institute si finantat de European Research Group on Environment and Health in the Transport Sector (EUGT) au fost aduse 10 maimute si expuse intensiv la emisiile unui model VW Beetle. Mai precis, maimutele erau inchise intr-un compartiment unde puteau viziona desene animate pentru a fi distrase in timp ce gazele de esapament ale modelului Beetle incarcau incaperea.

Organizatia europeana a fost finantata de BMW, Daimler si VW pana in 2017, cand a fost inchisa. Experimentul pe animale condus in 2014 avea drept scop sustinerea motorizarile diesel ale companiilor germane. Studiile aveau scopul de a pune la indoiala politicile Organizatiei Mondiale a Sanatatii in privinta emisiilor motoarelor diesel si politicile de interzicere a masinilor diesel din orase.

Initial, cercetarile European Research Group on Environment and Health in the Transport Sector (EUGT) au fost aparate de companii precum Daimler, care sustineau ca toate studiile au fost conduse sub atenta indrumare a unui comitet stiintific. Odata ce s-a aflat ca au fost folosite animale pentru expunerea la doze mari de poluare, Daimler s-a distantat de organizatia europeana. Acelasi lucru l-a facut si VW, care a luat atitudine prin CEO-ul Matthias Müller: „Metodele folosite de EUGT sunt total gresite. Toate acestea imi arata ca trebuie sa ne punem intrebari serioase legate de etica, in compania noastra si in intrega industrie. Sunt lucruri pe care pur si simplu nu le faci. (…) Stim ca metodele stiinfitice folosite de EUGT sunt fundamental gresite si ne cerem scuze sincere pentru asta”.

VW a inceput o ancheta interna privind afacerea maimultelor si a promis ca cei gasiti vinovati vor fi trasi la raspundere.

Share

Leave a Reply

one × 4 =