Stiri

AFM a mutat startul noii sesiuni Rabla pe 13 mai

Pe 6 mai era programata o noua sesiune “Rabla” atat pentru persoanele fizice, cat si juridice, insa Administratia Fondului pentru Mediu a reconfigurat etapele de desfasurare ca urmare a modifificarii softului de inscriere in cadrul celor doua programe, „Clasic” si „Plus”. Astfel, pana la sfarsitul anului mai sunt doar doua sesiuni, intre 13 – 31 mai 2022 si 30 septembrie – 14 octombrie 2022. 

Modificarea cea mai importanta se refera la numarul de sesiuni si sumele alocate per sesiune. Pana acum, calendarul prevedea cate o sesiune la inceputul fiecarei luni, pana in noiembrie, inclusiv. Sumele alocate fiecarei sesiuni erau mai mici, iar in noua configuratie sunt sume considerabil mai mari alocate pentru fiecare sesiune.

AFM a facut modificari si in ceea ce priveste facilitarea obtinerii finantarii, bugetele alocate persoanelor juridice in programele Rabla Clasic si Rabla Plus urmand a fi divizate. Astfel, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile publice vor beneficia de sume dedicate acestora, tinand cont de procedurile de achizitie publica pe care entitatile respective trebuie sa le desfasoare. Mai multe detalii despre calendar si procedurile de inscriere in program se gasesc pe site-ul AFM

Share