Stiri

Air France-KLM si Trust Motors devin parteneri pentru sustinerea combustibililor sustenabili

De 11 iunie 2022No Comments

Trust Motors a semnat cu Air France-KLM un acord prin care va sprijini activ tranzitia de la combustibilii fosili la cei alternativi, sustenabili, in  domeniul aviatiei, compania asumandu-si un rol activ in reducerea emisiilor de CO2. Prin investitia in programul Corporate dedicat – SAF (Sustainable Aviation Fuel) al grupului aerian, Trust Motors va contribui la tranzitia ecologica a transportului in industria aeronautica.

Prin intermediul programului SAF, clientii corporate Air France si KLM isi pot estima emisiile de  CO₂ asociate calatoriei lor, putand determina apoi participarea anuala pe care doresc sa o aduca la  acest program. Air France-KLM investesc toate contributiile in furnizarea si utilizarea de combustibil  sustenabil pentru aviatie. „Importanta eticii si responsabilitatii in mediul de business joaca un rol primordial pentru pastrarea  dezvoltarii durabile si a succesului companiilor.

Investind in programul Corporate SAF al Air France-KLM dorim sa participam activ la reducerea emisiilor de CO₂ generate in calatoriile noastre  de afaceri. Suntem foarte bucurosi sa fim prima companie din Romania care se alatura acestui  program si suntem increzatori ca vor urma multe altele.”, a declarat Andrei Iacob, CEO Trust  Motors. 

Grupul Air France-KLM este implicat de multi ani in programe de cercetare si dezvoltare in domeniul  combustibililor alternativi. In 2011, cele doua companii aeriene au fost printre primele care au operat  zboruri comerciale cu combustibili alternativi, demonstrand ca este posibil sa se utilizeze alte forme de energie decat cele conventionale.

In acest context, in februarie 2021, KLM a operat pentru prima data in lume un zbor de pasageri realizat partial din kerosen sintetic produs in mod sustenabil (pe ruta dintre Amsterdam si Madrid). In luna mai a anului trecut si Air France a efectuat primul zbor pe distante lungi cu combustibil alternativ produs in Franta. Zborul a decolat de pe aeroportul Paris-Charles de Gaulle spre Montreal,  cu rezervoarele umplute pentru prima data cu acest gen de combustibil produs din deseuri si reziduuri provenite din economia circulara.

Share