MotorsportStiri

Nasser Al-Attiyah castiga Dakarul pentru a patra oara

De 14 ianuarie 2022ianuarie 17th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ;

Echipajul Toyota Gazoo Racing, format din Nasser Al-Attiyah si Mathieu Baumel a castigat a 44-a editie a raliului Dakar. Astfel, Al-Attiyah il egaleaza pe Ari Vatanen in clasamentul pilotilor cu cele mai multe victorii in Dakar, la clasa auto. Nasser castiga astfel pe pamant arab, o dorinta exproimata de el inca de la mutarea raliuluiin aceasta zona. Precedentele victorii au fost in 2011 (Volkswagen), 2015 (MINI) si 2019 (Toyota). 

Victoria echipei Toyota este cu atat mai utila pentru japonezil cu cat este vorba de un model nou, GR DKR Hilux T1+, pick-up-ul fiind echipat cu motorul V6 twin-turbo de 3.5 litri, regasit pe versiunea de serie Toyota Land Cruiser GR Sport. Al-Attiyah a declarat: “Este extraordinar sa castigi Dakar-ul! Am condus inca din prima etapa si am reusit sa gestionam avantajul cu calm, realizand victoria. Doresc sa multumesc Toyota Gazoo Racing si sponsorilor nostri pentru suport. de asemenea, vreau sa multumesc directorului echipei Glyn Hall, pentru ca dezvoltat fantastic noul Hilux T1+.”

Pe locul secund, la 27 de minute si 46 de secunde, s-a clasat echipajul Bahrain Raid Extrem, cu Sebastien Loeb la volan, asistat de navigatorul Fabian Lurquin. Este o performanta excelenta pentru francez, cea mai buna din Dakar. Loeb are doar o saptamana de acomodare pana la raliul Monte Carlo, care va avea loc in weekend-ul 21-23 ianuarie.

La clasa moto a castigat Sam Sunderland, care este la a doua victorie in Dakar. Romanul Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul 40 la general si pe pozitia a cincea la clasa Malle Moto, fara asistenta tehnica.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373