Stiri

Albert de Monaco explica ce poate face masina electrica de 3000 CP

De 2 octombrie 2013No Comments

Francezii de la Venturi sunt detinatorii recordului mondial de viteza pentru un vehicul electric, stabilit in 2005. Atunci, Buckeye Bullet a reusit sa atinga viteza de 494 km/h. Venturi a creat un nou bolid electric – VBB-3 – care isi propune imbunatatirea recordului de viteza stabilit in 2005.

Locul unde va avea loc tentativa este Lacul de Sare de la Bonneville iar tinta de viteza este de 708 km/h. La eveniment va participa si Printul Albert de Monaco, unul dintre sustinatorii proiectului. Initial s-a stabilit ca supercarul de 3000 de cai putere sa ajunga la 604 km/h, din cauza conditiilor meteo de la Bonneville din aceasta perioada.

Cum FIA nu si-a oferit acordul pentru tentativa de doborare a recordului, cei de la Venturi au hotarat ca recordul mondial sa fie doborat in primavara lui 2014, cand vor fi conditiile meteo pentru atingerea vitezei maxime.

Venturi VBB-3 este un vehicul electric de inalta performanta dezvoltat la Universitatea de Stat din Ohio si pretinde titlul de cel mai puternic model auto electric construit vreodata. Inginerii care au lucrat la proiectul coordonat de Venturi au instalat doua propulsoare electrice capabile sa genereze impreuna o putere de 3000 de cai si un cuplu maxim de 2800 Nm. 

Cele doua motoare sunt alimentate de o baterie speciala pe litium (LiFePO4) prevazuta cu peste 2000 de celule.

Share

Leave a Reply

3 × four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373