Stiri

Albert, un prototip McLaren Speedtail, va incepe perioada de testare de 1 an

De 12 noiembrie 2018No Comments

McLaren Speedtail, incununarea gamei Ultimate Series, model prezentat online recent, va incepe o perioada de teste care va dura un an. Mai intai, sub o versiune de prototip, McLaren Speedtail va face un tur al facilitatilor de testare detinute de marca britanica dupa care va incepe testele in traficul real.

Acestea din urma sunt planificate in Europa, America de Nord si Africa. Primul prototip va fi botezat Albert, vehicul prevazut cu un sasiu de serie si un tren de rulare hibrid capabil sa dezvolte 1 030 cai putere. In spatele volanului pozitionat central va sta Kenny Bräck, fostul campion din Indy Car si actualul sef al pilotilor de teste McLaren.

Inceputul testelor pe drumurile publice reprezinta un pas major pentru dezvoltarea lui Speedtail in versiunea lui finala. Ca prim prototip, Albert va juca un rol extrem de important in continuarea muncii depuse pana acum la dezvoltarea hypercarului, urmand sa marcheze principalele caracteristici ale masinii in ceea ce priveste performantele, pneurile, setarile suspensiei si aspecte legate de confort si egronomie. Cu ceea ce a adunat pana acum, Speedtail este pe drumul cel bun spre a deveni cel mai bun McLaren construit pana acum”, a declarat Ben Gulliver, seful depqartamentului de dezvoltare al marcii.

McLaren Speedtail va intra in productie la finele anului viitor, urmand ca primele livrari sa aiba loc in 2020. Toate exemplarele (106) au fost deja rezervate de clienti speciali ai marcii McLaren.

Share

Leave a Reply

3 × three =