Blog

Recomandam Alexandru Tomescu, un Stradivarius la patrat

De 28 martie 2014No Comments

Are doua maini, ca multi dintre noi, si un cap in care incap 7 limbi straine. In cateva litere se aduna numele sau: Alexandru Tomescu. El este omul care aduce cu doua maini si o singura vioara, un Stradivarius din care sunetul evadeaza printre corzi de mai bine de trei secole, cea mai frumoasa muzica in eternitate.

Trei secole de muzica incap in mainile lui Alexandru Tomescu, trei secole de muzica care merg mai departe si vin de undeva din mintea celui mai bun violonist roman. Dar Tomescu e modest, desi e visceral cand tine vioara in mana. Corpul tau tremura, dar corpul lui se descompune cand din vioara se intampla lucruri. Alexandru Tomescu e un Stradivarius in sine cand canta. In afara muzicii e un tip cumsecade si modest. 

Vioara este una dintre bestiile care iti cer exclusivitate zilnica. Daca nu canti o zi e grav, daca nu canti doua zile, trei zile deja se cheama vacanta. In interiorul fiecaruia dintre noi trebuie sa gasim acel resort initial. La mine a pornit de la 5 ani, cand voiam sa cant la vioara pentru ca imi placea, mi se parea un instrument extraordinar.” (Alexandru Tomescu)

Dar mai multe, mai elevat si mai frumos in interviul Dela0! 

Foto: alexandrutomescu.com

Share

Leave a Reply

fifteen − four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373