Stiri

Alfa Romeo a vandut toate exemplarele Giulia GTA si GTAm

De 2 octombrie 2021octombrie 4th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Cea mai puternica Alfa Romeo de serie din toate timpurile, Giulia GTA si GTAm (versiune gandita pentru utilizarea pe circuit, dar omologata si pentru drumurile publice) a devenit deja masina de colectie. Toate cele 500 de unitati au fost vandute, ajungand la pasionati de pe toate continentele. Alfa Romeo Giulia GTA, are motor V6 de 2.9 litri, twin turbo, ce dezvolta 540 CP si realizeaza sprintul 0-100 km/h in 3,6 secunde. 

Aceasta versiune are o istorie interesanta. Cand producatorul italian a decis sa sarbatoreasca cea de-a 110-a aniversare, gandurile au mers la legendara Giulia GTA din 1965, dezvoltata de Autodelta Racing Team la Balocco. Atunci, o echipa de mecanici pasionati a lucrat peste program pentru a rezulta o masina ce avea sa devina mit. Giulia GTA 1965 a fost produsa in 500 de unitati, pentru a putea fi omologata pentru curse, in clasa Group 2 Turismo. Alfa Romeo Giulia GTA din prezent a fost dezvoltata tot la Balocco, cu numele de cod “Monster” si a fost ptodusa tot in 500 de exemplare, ca si inaintasa ei.

Asemanarile nu se opresc aici, pentru ca ambele masini se remarca prin multe solutii de reducere a masei proprii, precum designul manerelor de pe usi, al geamurilor si jantelor (la modelul din 1965 fiind din aliaj de magneziu, iar la versiunea moderna avand prindere intr-un singur bulon central, inspirat din Formula 1 – solutie unica printre sedanurile de performanta de serie).

La fel, caroseriile au fost produse din materiale usoare, din Peraluman 25 (un aliaj de aluminiu) la prima Giulia GTA, respectiv folosindu-se extensiv fibra de carbon la actualul model). De asemenea, similitudini se mai intalnesc in zona prizelor de aer (Alfa Romeo a colaborat cu Sauber Engineering la actuala Giulia GTA).

Nu in ultimul rand, la dezvoltarea si testarea ambelor modele au participat piloti de renume, Teodoro Zeccoli si Andrea de Adamich la Giulia GTA 1965, respectiv pilotii echieo de F1 Alfa Romeo Racing ORLEN, Antonio Giovinazzi si Kimi Raikkonen la versiunea din prezent.
Preturile de catalog au fost de 175.000 euro pentru Giulia GTA si 180.000 euro pentru GTAm.

Share