Stiri

Alfa Romeo Disco Volante intra in productie

De 17 septembrie 2013No Comments

Conceptul Disco Volante a fost lansat in 2012 cu ocazia aniversarii de 50 de ani a modelului Alfa Romeo C52, o sportiva extrem de rara din anii ’60.

Un an mai tarziu, constructorul italian prezinta versiunea Disco Volante de serie, construita pe platforma tehnica de la 8C Competizione. “Farfuria zburatoare” moderna este propulsata de un motor V8 de 4,7 litri care produce 444 CP si 470 Nm, ce sunt transmisi catre rotile din spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu sase trepte. Cu aceste performante, Alfa Romeo Disco Volante poate accelera pana la 100 km/h in 4,2 secunde.

Caroseria puternic influentata de designul originalului Disco Volante este realizata namual din aluminiu si fibra de carbon, avand un coeficient aerodinamic de 0,25.

Deocamdata nu se stie exact cat va costa un exemplar, insa cei care-si doresc un Disco Volante in garaj trebuie sa trimita un Alfa Romeo 8C Competizione la atelierele Superleggera si sa astepte aproximativ sase luni. 

Share

Leave a Reply

fourteen − 9 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373