HighlightStiri

Alfa Romeo Giulia GTA porneste de la 176.500 euro

; ; ; ; ; ;

Cea mai puternica Alfa Romeo de serie din toate timpurile are si un pret pe masura. Italienii au anuntat preturile pentru Italia, iar GTA incepe de la 176.500 euro, in vreme ce versiunea GTAm este cu 5.000 de euro mai scumpa.

Doar 500 de norocosi vor putea cumpara aceaste exemplare spectaculoase, productia lor fiind limitata. Inainte de a-i fi livrata masina, proprietarul va primi si un welcome kit, ce consta intr-o prelata personalizata, casca Bell cu logo-ul GTA, un combinezon de curse, manusi si pantofi de condus Alpinestars, plus un curs de conducere.

Centro Stile Alfa Romeo a pregatit mai multe pachete de personalizare exterioara, ce evoca istoria sportiva a GTA-ului. Spre exemplu, partea anterioara galbena este specifica modelului invingator in ETCC (European Touring Car Championship), editia 1971, culorile alb, rosu si verde sunt ale steagului Italiei, iar Il Biscine (sarpele din sigla) pozitionat pe capota face referire la GTA 1300 Junior. In plus, se poate alege si un “numar de concurs” pe portierele fata, dar si o prelata din lana GoodWool. Clientii au si optiunea de a selecta culorile pentru etriere, roll bar, centuri de siguranta si broderia tapiteriei.

GTA foloseste acelasi motor 2.9 V6 twin turbo ca si Quadrifoglio, dar puterea a fost marita de la 510 CP la 540 CP, ajungand acum la un raport de 2,82 kg/CP. Giulia GTA este creditata cu 3,6 secunde pentru sprintul 0-100 km/h , folosindu-se functia Launch Control a transmisiei automate cu opt trepte. Bucsele, arcurile si amortizoarele sunt proiectate special pentru aceasta versiune, sistemul de evacuare din titan este semnat Akrapovic, irar kit-ul aerodinamic activ a fost dezvoltat de Sauber Engineering.

De asemenea, ecartamentul a fost marit cu 50 mm, iar jantele de serie, cu prindere centrala intr-un singur prezon sunt de 20 de inci. GTAm are acelasi grup motopropulsor,  modificarile vizand aerodinamica (spoiler anterior activ si eleron spate din fibra de carbon), respectiv o cura de slabire prin eliminarea scaunelor spate si aparitia unui roll bar, eliminarea panourilor portierelor si folosirea fibrei de carbon pentru plafon, capota, aripi, barele de protectie. 

Share

Leave a Reply

17 + 12 =