Stiri

Alfa Romeo renunta la Giulia break pentru a se concentra pe SUV-ul Stelvio

De 10 februarie 2017No Comments

01-2018-alfa-romeo-stelvio-la-1

Alfa Romeo a anuntat ca a luat decizia sa renunte la planurile pentru un model Giulia break pentru a se concentra pe dezvoltarea primului sau SUV – Stelvio.

Motivul invocat de producatorul din Milano este foarte simplu, modelele break nu mai sunt populare decat in Europa de Vest, dar trendul este descendent, in schimb SUV-urile se afla la mare cautare.

Seful pe productie la Alfa Romeo, Alfredo Altavilla, spune ca SUV-ul Stelvio va fi configurat in asa fel incat sa ofere dinamica unui Giulia break, lucru care face inutila o astfel de versiune, in conditiile in care crossover-ul va oferi o pozitie mai inalta la volan, o garda la sol mai inalta si mai mult spatiu interior.

In realitate, motivul adevarat este legat de bani. Investitia intr-un SUV este costisitoare in timp ce profitabilitatea unui break ramane indoielnica. In ciuda unui break care n-a fost sa fie, Alfa Romeo pastreaza vii sperantele fanilor pentru un Giulia cu doua usi, despre care se banuieste ca va fi expus la Geneva, in luna martie a acestui an.

Share

Leave a Reply

1 × one =