Stiri

Alpine A110 intra in productie

De 15 decembrie 2017No Comments

Alpine a revenit oficial pe piata auto, prin prezentarea modelului A110, insa a trecut ceva timp si nu a existat niciun anunt privind momentul in care clientii pot pune mana pe masini. Astazi, Alpine anunta ca modelul A110 intra in productie la fabrica din Dieppe, Franta, fabrica originala Alpine inca din 1969.

Motivul pentru care productia nu a debutat imediat de la anuntarea reintoarcerii Alpine, au avut legatura cu fabrica si procesul de modernizare necesar. Dupa 2 ani si investitii de 35 milioane euro, fabrica a fost pusa pe picioare si de acum poate incepe asamblarea primelor exemplare Alpine A110.

Noul coupe care va concura cu modele consacrate precum Porsche 718 Cayman sau Alfa Romeo 4C va dispune de un motor turbo de 1.8 litri cu 252 cai putere si 320 Nm cuplat la o cutie cu dublu ambreiaj etajata in 7 rapoarte. In aceste conditii, A110 va putea acclera de la 0 la 100 km/h in 4,5 secunde.  Pentru a obtine performante cat mai inalte, modelul Alpine are o caroserie care foloseste extensiv componente din aluminiu.

Primele livrari catre clienti vor incepe, cel mai probabil, de la inceputul anului viitor.

Share

Leave a Reply

3 × 1 =