ElectricStiri

Alpine A4810 este viziunea studentilor la design pentru anul 2035

De 19 martie 2022martie 25th, 2022No Comments
; ;

In toamna anului trecut Alpine a lansat o tema provocatoare unei echipe de 28 de studenti de la sectia de Design in Transporturi a Insitutului European de Design din Torino (IED). Era vorba despre conceperesa unei “super berlinete” pentru orizontul anului 2035. Echipa de design Alpine a facut doar un brief pe care l-a inmanat studentilor si care viza doua mari directii: masina trebuia sa fie un supercar cu perfomante excelente si cu un mic impact asupra mediului.

Acum, la doar cateva luni distanta, echipa de la IED a aratat rezultatul. Se numeste Alpine A4810 Project, are doua locuri si dimensiuni extreme: lungime 5.091 mm, latime 2.010 mm, ampatament 2.717 mm si doar 1.055 mm inaltime. Pentru a fi eco friendly foloseste hidrogenul pentru propulsie.

Alegerea numelui nu a fost intamplatoare, “4810” fiind inaltimea in metri a lui Mont Blanc, cel mai inalt varf din Alpi, care este situat chiar pe granita dintre Italia si Franta. Este ca o punte intre IED si Alpine, marca franceza purtand de altfel numele muntelui, ceea ce evoca bucuria de a conduce pe drumurile sale sinuoase.

“Colaborarea cu Insitutul European de Design si studentii sai a constituit o experienta excelenta. A fost ca un “filtru” pentru noi sa vedem marca prin ochii tinerei generatii, dar in acelasi timp si o oportunitate sa impartasim pasiunea noastra si know-how-ul, oferindu-le sfaturi pentru o cariera de succes in designul auto.” a declarat Antony Villain, Directorul de Design Alpine.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373