SpecialStiriTehnologie

Amazon Alexa va fi disponibila in modelele Jaguar si Land Rover

De 2 februarie 2022februarie 16th, 2022No Comments
; ; ; ;

Toate modelele Jaguar si Land Rover noi sau aflate deja in circulatie, care sunt echipate cu sistemul de infotainment Pivi Pro, vor putea integra asistentul Amazon Alexa. Configuratia si update-ul vor fi facute over-the-air, aducand familiara Alexa in masina si oferind interactiune-voce pentru aplicatii precum navigatie, media, telefonie si device-uri smart. Comenzi precum “Alexa, navigate me to home”, “Alexa, play my chill-out music” sau “Alexa show me nearby coffee shops” vor putea fi facute vocal, fara a mai tasta pe ecranul sistemului Pivi Pro.

Tot prin intermediul Alexa, se vor putea consulta stirile, prognoza meteo sau programa activitatile zilnice. Practic, Alexa din masinile JLR este la fel de familiara ca si aplicatia folosita in locuinte, iar echipele de ingineri de la Jaguar Land Rover si Amazon au colaborat pentru a integra perfect aplicatia in sistemul Pivi Pro. 

Actiunea face parte din strategia Land Rover Reimagine, de remodelare a serviciilor de conectivitate de la bordul automobilelor sale. Alexa a fost dezvaluita prima data la bordul noului Range Rover, fiind acum oferita intregului portofoliu Jagiar si Land Rover.

Mai mult de 200.000 de actuali posesori ai modelelor echipate cu Pivi Pro vor beneficia de noua tehnologie prin update SOTA (software-over-the-air). In plus, in UK si SUA, aplicatia are o extensie la distanta, astfel ca soferul poate intreba pe Alexa, de pe orice alt device asociat, despre autonomia masinii, starea de incarcare a bateriei sau pot comanda pornirea climatizarii.

Share