Stiri

Americanii sunt primii care stabilesc cadrul legal pentru masinile fara volan

De 10 octombrie 2018No Comments

 

Propunerile aduse de administratia Trump in legislatia privind siguranta rutiera au deschis o portita care va permite masinilor autonome fara elemente precum volanul, pedalierul sau oglinzile laterale sa devina legale circulatiei pe drumurile publice.

Potrivit unui document publicat de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), autoritatea federala privind regulile rutiere in SUA, se doreste reconsiderarea actualelor standarde de siguranta. Raportul de 80 de pagini concluzioneaza ca actualele reguli rutiere pot constitui o bariera pentru inovatie in domeniul automobilistic.

Totul a inceput de la Secretarul Transporturilor din SUA,  Elaine Chao, care a vorbit despre potentialul pe care masinile autonome il pot avea in reducerea numarului victimelor rutiere si binele pe care l-ar putea face intregii natiuni.

Lobby-ul secretarului din guvernul american se indrepta in mod clar catre NHTSA, care urmeaza sa specifice cand anume aceste schimbari propuse pot intra in vigoare. Cert este ca marii producatori auto din SUA sustin intens legiferarea masinilor autonome, ca viitor pas important pentru dezvoltarea tehnologiilor privind condusul autonom.

Share

Leave a Reply

19 + seven =