Stiri

Ampera, în fruntea plutonului în Turul Ciclist al Sibiului

De 15 iulie 2013No Comments

Cea de-a treia ediţiei a Turului Ciclist al Sibiului a aliniat la start 18 echipe pro-continentale, continentale şi naţionale. Cicliştii au fost însoţiţi pe traseu de modelul electric Opel Ampera, ce s-a alăturat celorlalte maşini puse la dispoziţia organizatorilor de către partenerul Opel din Sibiu, Autohaus Huber, pentru a asigura logistica evenimentului.

Turul Ciclist al Sibiului este o competiţie de şosea afiliată Uniunii Cicliste Internaţionale la categoria 2.1., care la ediţia din 2013 reuneşte rutieri de prestigiu precum Davide Rebellin, numărul 9 în clasamentul individual UCI Europe Tour, Matteo di Serafin, campion al Italiei la proba de şosea în 2012, Stefan Schumacher, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de Şosea 2007, Martin Pedersen, câştigător al Turului Chinei I în 2012, sau multi medaliatul Eduard Carol Nowak, membru în singura echipă românească continentală, Tuşnad Cycling Team.

Modelul electric fără emisii al Opel: şi sprinter, şi căţărător

Pe parcursul celor cinci curse, cicliştii parcug 480 de kilometri pe şoselele din Transilvania Centrală. În călătoriile lor, sunt însoţiti de revoluţionarul automobil electric fără emisii de noxe al Opel. Spre deosebire de un autovehicul electric convenţional, Ampera poate fi alimentat de la orice priză casnică şi, mai mult, elimină grijile legate de autonomie. În timpul funcţionării pe energia electrică furnizată de baterie, Ampera se deplasează fără benzină şi fără emisii. În cazul unei călătorii mai lungi, generatorul pe benzină poate extinde autonomia totală până la peste 500 de kilometri.

Echipele solide care s-au înscris în Turul Ciclist al Sibiului au în componenţă căţărători puternici, ciclişti în stare să facă faţă oricărei ascensiuni, capabili să-şi adjudece victoriile şi punctele pe traseele montane specifice turului transilvan. Trei din cele cinci curse ale Turului se desfăşoara în zone montane, cu urcări la 1.006, 1.438 şi 2.040 metri altitudine.

Alături de ei, Ampera demonstrează că prin cele patru moduri de conducere, de la „City” la „Sport”, este perfect adaptat condiţiilor de pe teren.

Motorul electric extrem de silenţios de 111 kW/150 CP generează un cuplu instant de 370 Nm. Atunci când situaţia o cere, modul „Sport” reconfigurează automat pedala de acceleraţie pentru a genera un răspuns chiar mai rapid decât în modul „Normal”. Când cicliştii se află deja în urcare, modul „Mountain” ajustează automat sistemul pentru a genera puterea necesară pe teren în rampă, unde performanţa unor autovehicule electrice convenţionale ar putea fi compromisă.

FlexFix, soluţia inovatoare Opel pentru transport biciclete

 

Modelele Opel pot fi echipate cu un sistem unic, ce face mobilitatea urbană mai facilă ca niciodată. FlexFix, dispozitivul opţional inteligent disponibil doar pentru autovehiculele Opel este un suport pentru biciclete care poate fi utilizat în mod spontan, după preferinţe şi în funcţie de condiţiile meteo, de trafic şi de mediu.

Share

Leave a Reply

20 − 7 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373