Stiri

Angajatii Dacia vor salarii mai mari cu 25%

De 8 aprilie 2013No Comments

Greva de saptamana trecuta de la Dacia nu a ramas fara urmari, angajatii au incetat protestul insa vor salarii mai mari. Productia la fabrica Dacia din Mioveni a fost oprita saptamana trecuta dupa ce muncitorii de la vopsitorie au iesit in curtea intreprinderii pentru a cere mariri salariale si conditii mai bune de munca.

Greva spontana a luat sfarsit repede, insa patronatul a ramas cu o cerere, inca neinregistrata oficial, prin care angajatii cer mariri salariale de 25%. O sursa din cadrul fabricii romanesti a declarat pentru Automotive News ca s-au cerut mariri salariale, dar nu a specificat cat anume. In plus, contractul colectiv de munca va fi renegociat.

Castigul mediu de la Dacia se apropie de 900 de euro brut, insa majoritatea muncitorilor primesc cu circa 40% mai putin.

Cererea angajatilor este justificata prin rezultatele excelente inregistrate de brandul romanesc. Dacia a reusit sa livreze 360.000 de unitati in 2012 si sa se extinda pe noi piete cum ar fi si cea din Marea Britanie.

Robert Gherghe

robert@voom.ro

Share

Leave a Reply

3 × five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373