Stiri

Angela Merkel si premierul chinez au testat condusul autonom pe un VW Sedric

De 12 iulie 2018No Comments

Cancelarul german Angela Merkel si premierul chinez Li Keqiang au participat la Berlin la o demonstratie a condusului autonom intr-un concept VW Sedric.

Cei doi oficiali de stat au fost insotiti in vehicul de CEO-ul VW, Herbert Diess. Demonstratia a avut loc pe vechiul aeroport Tempelhof, iar Angela Merkel a declarat imediat dupa experienta traita ca tehnologia autonoma este esentiala pentru dezvoltarea industriei auto si ca ar fi frumos ca Germania si China sa fie printre liderii lumii in dezvoltarea ei.

„Am facut o scurta calatorie si am ajuns la destinatie lin si in siguranta”, a mai spus cancelarul german, catalogand experienta drept „incantatoare”.

Aflat intr-o vizita de lucru la Berlin, premierul chinez a avut o serie de consulari cu reprezentantii unor companii printre care si VW.

Gigantul auto german a anuntat dupa intalnirea cu inaltul oficial chinez o serie de colaborari cu parteneri chinezi pe partea de condus autonom, e-mobility, conectivitate si servicii de mobilitate. VW a prezentat conceptul SEDRIC la Salonul Auto de la Geneva in 2017 ca pe un vehicul cu nivelul 5 de autonomie.

https://www.youtube.com/watch?v=RqD_cX3Gcdw

Share

Leave a Reply

one × three =