HighlightStiri

APEX a prezentat conceptul AP-0

De 16 martie 2020No Comments

Producatorul britanic APEX a prezentat conceptul EV-ului ultraperformant, care va intra in productia de serie in trimestrul patru al anului 2022. AP-0 va avea un pret de 150.000 de lire plus taxe, cei interesati putand deja depune un avans pentru a-si rezerva masina. Este vorba despre un supercar electric de 4,3 metri lungime si 1,2 metri inaltime, ce are o baterie de 90 kW si o autonomie de 515 km. Incarcarea se poate face de la statii de incarcare tip CCS, Type 2 si GB/T (pentru piata chineza).

Bateria se incarca pana la 80% in mai putin de 15 minute de la o statie CCS si opt ore de la un Type 2. Motorul dezvolta 650 CP si un cuplu maxim instantaneu de 580 Nm. Folosirea fibrei de carbon a condus la obtinerea unei mase proprii foarte mici pentru un vehicul electric, de 1.200 kg, ce a condus la performante excelente: 2,3 secunde pentru 0-100 km/h si viteza maxima de 305 km/h. AP-0 preia sistemul mecanic de suspensie intalnit la monoposturile de Formula 1, dar cu garda la sol reglabila.

In plus, echipa de design condusa de Guy Colborne, Design Manager/co-founder al Elemental Motor Company, a acordat atentie suplimentara elementelor de aerodinamica. Au fost imprumutate multe solutii din Formula 1, printre care podeaua plata, sistemul de colectare a fluxului de aer la partea anterioara si eliminarea in spatele masinii, pentru un efect deportant cat mai mare, stabilizatorul ce incorporeaza luneta si garda la sol de numai 95 mm. Marimile jantelor sunt diferite pentru cele doua punti, cu 19 inci in fata si 20 de inci la puntea spate. APEX AP-0 este un bi-post, scaunele din fibra de carbon fiind pozitionate la infima distanta de 18 cm fata de sol. Cockpit-ul a fost desenat in jurul soferului, cu scaune de tip scoica si volan realizat din aluminiu si fibra de carbon, imbracat in piele perforata.

Sistemul ADAS permite nivelul 3 de autonomie, ceea ce inseamna ca AP-0 poate frana, adapta viteza si mentine directia de deplasare in mod autonom, folosind date provenite de la navigatie pentru a evita zonele aglomerate. Sistemul este pregatit chiar pentru nivelul 4 atunci cand infrastructura va permite folosirea lui in conditii de siguranta deplina. Proprietarii supercarului se vor bucura si de tehnologia realitatii augmentate, inclusiv un Race Instructor virtual prin care pot invata mai bine desenul diverselor circuite de curse. AP-0 va primi regulat update-uri de software de la distanta, via WI-FI, fara a fi necesara deplasarea la un agent autorizat.

Share

Leave a Reply

nineteen − 1 =