Stiri

Aplicatie Bosch: cheile unui autovehicul sunt de domeniul trecutului

De 24 septembrie 2018No Comments

Cheia viitorului este digitala si ofera mai multe functii decat predecesoarele sale analogice: este imposibil de pierdut sau furat, nu trebuie niciodata sa o cautati. Aceasta datorita faptului ca este pastrata în siguranta si este personalizata pentru fiecare utilizator, în cadrul unei aplicatii pentru smartphone.

Cu aplicatia noastra Perfectly Keyless, cheile autovehiculului sunt de domeniul trecutului. Bosch aduce cheia autovehiculului în spatiul digital, facand-o disponibila oriunde, oricand”, afirma Harald Kröger, presedintele diviziei Bosch Automotive Electronics.

Cu ajutorul aplicatiei Perfectly Keyless, smartphone-ul înlocuieste cheia obisnuita a autovehiculului. Acest concept poate oferi proprietarilor de autovehicule private un grad sporit de confort, însa adevaratele avantaje se observa în cazul flotelor auto cu mai multi soferi. Cheile nu mai trebuie predate: administratorii de flote si furnizorii de servicii logistice utilizeaza aplicatia pentru a oferi soferilor acces la autovehicule.

Cheia auto digitala Bosch ofera flotelor auto un impuls catre o conectivitate mai buna”, afirma Kröger. Compania considera ca exista o piata uriasa pentru aceasta solutie, care va fi prezentata în premiera mondiala în cadrul Expozitiei de Autovehicule Comerciale IAA de la Hanovra: printre potentialii clienti se numara aproximativ 15.000 de furnizori de servicii de logistica, doar în Germania. Majoritatea furnizorilor au o flota de cel putin 12 autovehicule si soferi.

Gestionarea sigura a cheilor cu ajutorul aplicatiei si cloud-ului

Sistemul Bosch de gestionare a cheilor digitale conecteaza camioanele si aplicatia de pe smartphone prin intermediul tehnologiei cloud. Dispecerii sau administratorii de flote folosesc aplicatia pentru a aloca un camion unui sofer pentru un anumit traseu. Aplicatia Perfectly Keyless genereaza o cheie digitala personala, sigura si o transmite prin cloud catre camion si smartphone-ul soferului.

Atunci cand soferul se apropie de camionul alocat, senzorii instalati în camion detecteaza smartphone-ul printr-o conexiune wireless. Usile camionului se vor deschide doar în cazul în care cheia de pe telefon „se potriveste” cu lacatul digital al autovehiculului. Acesti senzori pot detecta si prezenta soferului pe scaunul sau, iar motorul porneste de îndata ce soferul apasa pe butonul start-stop. Atunci cand soferul iese din autovehicul la sfarsitul calatoriei, sistemul detecteaza acest lucru si blocheaza automat usile.

Share

Leave a Reply

fifteen + 12 =