Stiri

Apple patenteaza sistemul de navigatie pentru masini autonome

De 22 decembrie 2017No Comments

Apple a inregistrat patentul pentru un sistem de navigatie dedicat masinilor autonome. Denumit Autonomous Navigation System, aplicatia inregistata de Apple utilizeaza o metoda folosita de companie pentru imbunatatirea eficientei navigatiei in cazul vehiculelor autonome.

Apple puncteaza ca sistemele de navigatie folosesc harti si informatii statice ca baza pentru procesul de navigatie, iar senzorii masinilor autonome sunt folositi sa indentifice schimbarile informationale care intervin de la zi o la alta.

In contra acestei metode, Apple va utiliza o tehnologie computerizata de predictie care foloseste senzori si procesoare. Asta va permite masinii sa fie idependenta de orice data provenita din afara ei si orice data stocata local anterior oricarei monitorizari.

Desi Apple a ezitat in proiectele sale dedicate pietii auto, compania a decis sa se axeze pe dezvoltarea unor sisteme autonome iar Jim Cook, CEO Apple, a declarat recent ca vede condusul autonom ca mama tuturor proiectelor de inteligenta artificiala.

Share

Leave a Reply

seven + 10 =